Meseria saptamanii - Muzician

Daca ar fi sa gasim o definitie pentru muzica, oare care ar fi aceea? Noi am zice ca este arta imbinarii expresive a sunetelor si totodata am plasa muzica in topul lucrurilor fara de care nu putem exista frumos. Am fi curiosi daca si copiii nostri percep muzica si meseria de muzician la fel. 

Sasha, tu ce parere ai despre meseria de muzician?

Sasha (7 ani): “eu vreau sa vorbesc si despre muzician si despre actor. Actoria este, dupa parerea mea, o meserie foarte grea pentru ca trebuie sa iei roluri, sa stai concentrat la toate camerele alea atintite la tine dar este chiar palpitant cand o faci. Si despre muzician ce sa zic, nu este prea dragut la concerte cand trebuie sa canti pentru ca vezi oameni care te aplauda si pentru mine asta ar fi o mare jignire.” Cum asa, Sasha? Eu cred ca asta isi doresc muzicienii. “Da, eu nu sunt asa sigur. Eu cred ca aplauda ca sa se termine mai repede concertul. Mama, glumeam iar. Este foarte cool sa fii muzician, dooh! Crezi ca degeaba ma duci la tobe cu Ivan? Imi place la nebunie sa lovesc in ele si sa scot sunete ciudate si cine stie. Poate cand ma voi face mare o sa am doua joburi si unul va fi de muzician. Nu prea mi-ar placea sa cant. De fapt nu cred ca o sa cant vreodata pentru ca nu cred ca am voce. Ureche muzicala am, dar voce nu stiu.” Noi iti sugeram sa faci mai mult karaoke si cine stie. Poate chiar descoperi ca ai voce!

Ivan (5 ani) ne spune ca “eu am o parere foarte buna despre muzicieni. Ei pot sa cante la orice vor ei dar mai ales la chitara, la harpa si la orga.” La harpa, Ivan? “Da. Ca niste ingeri. Muzicienii stiu sa cante la orice instrument muzical, eu sunt sigur de asta.” Noi nu suntem asa siguri insa suntem convinsi ca intr-adevar, ar putea invata sa stapaneasca orice instrument muzical.

Ai vostri copii ce muzica prefera sa asculte? Sau nu au inca genuri favorite? Am vrea sa stim care este lista lor preferata cu cantecele si ar fi interesant sa aflam si daca le place sa danseze. Despre meseria de dansator vom discuta pe larg intr-un episod viitor.