Meseria saptamanii – Chimist

Laboratorul lui Dexter reprezinta probabil imaginea pe care multi dintre copii o asociaza cu meseria de chimist. Substante, eprubete, ustensile, experimente sunt doar cateva dintre cuvintele care pot descrie cel mai simplu un chimist.

Copiii nostri ce parere au despre profesia aceasta?

Sasha (7 ani) ne spune ca “nu este o meserie chiar foarte perfecta, deoarece trebuie sa umbli cu substante pe care nici nu le cunosti, foarte ciudate si te poti imbolnavi imediat. Si poti ajunge foarte usor cu mainile din cenusa daca esti un chimist slab si neatent. Sau poti sa explodezi, depinde. Cred ca ai nevoie de muuuuult studiu sa intelegi ce fac toate substantele alea. Mie imi place sa fac experimente cu trusa pe care mi-ai cumparat-o dar stiu ca substantele alea nu sunt reale si nu ma pot rani. Totusi nu cred ca sunt bun sa fiu chimist pentru ca eu nu sunt foarte atent. Stii asta, mami!

In contradictie cu fratele lui, Ivan (5 ani) ne spune ca “mie imi place sa fiu chimist. Chiar daca substantele nu sunt bune, poti sa faci multe culori cu ele. Si adaugi verde peste roz si peste albastru si poti sa obtii spuma sau fum. Depinde. Dar mami, chimistii au si ei microscop? Se pot uita la substante sa vada ce au in ele.  De asta nu sunt sigur dar au multe paharele chimistii.” Cred ca la eprubete si vase te referi, nu? “Daaaaa! La ele! Ca cele de la setul lui Sasha. Mmm, mami, ma duc sa pregatesc ceva delicios cu niste substante. Si intr-o zi o sa salvez lumea de boli si oameni rai. Daaaa! Mie imi place sa fiu chimist. Uite mami, sunt chimist.”
Dragul nostru Ivan, iti lipseste halatul alb insa asta pote rezolvat foarte simplu. Te rugam chiar sa devii chimist pentru ca ne place promisiunea ta de a salva lumea de boli si oameni rai. 

Copiii vostri vor sa devina chimisti? Ce cred ei despre aceasta meserie?