Gustari delicioase de primavara pentru pitici

Sunteti in pana de idei si nu mai stiti cu ce sa ii hraniti pe cei mici? Pare ca totul nu mai are gust iar copiii s-au plictisit deja de aceleasi gustari oferite, parca, mai mereu? Exista o multime de variante sanatoase cu care ii puteti rasfata pe pitici. Cel mai important atunci cand alegeti sa preparati ceva nou, este ca ceea ce le oferiti sa ii mentina plini de energie intre mese si sa le ofere cantitatea necesara de vitamine si nutrienti. Haideti sa vedem ce gustari rapide, de sezon, puteti prepara!

Chips-uri de dovlecel

O fuga la piata si ati rezolvat! Ingredientul principal, dovlecelul, a ajuns pe masa din bucatarie si puteti da starul prepararii chips-urilor. Feliati dovlecelul in rondele cat mai subtiri si asezonati-le cu aromele preferate ale celor mici: sare, piper, busuioc, oregano, boia dulce, praf de usturoi sau ceapa, dupa preferinte. Asezati-le in tava pe hartie de copt si bagati-le la cuptor pana se rumenesc. Chips-urile din dovlecel sunt o varianta extrem de sanatoasa la cele clasice si pot fi servite alaturi de iaurt grecesc.

Banane invelite in iaurt si migdale

Luati cateva banane mari, coapte, taiati-le in felii potrivit de groase si asezati-le pe o tava cu hartie de copt. Puneti peste ele cate o lingurita de iaurt grecesc si deasupra presarati migdale sfarmate. Ca alternativa la migdale folositi nuca macinata sau bucatele de fistic ori caju. Bagati-le la congelator pentru 2 ore apoi scoteti-le si depozitati-le intr-o caserola la frigider. Sunt extrem de racoritoare si delicioase.

Bruschete cu rosii si ceapa verde

Ceapa verde ocupa un loc fruntas in topul vedetelor primaverii. Aveti nevoie de rosii pe care le tocati cubulete si ceapa verde si ea tocata fin. Amestecati-le impreuna cu ulei de masline si busuioc si lasati amestecul sa se odihneasca pana pregatiti painea. Luati cateva felii de paine carora le indepartati coaja si asezati-le intr-o tigaie, pe foc. Cand au inceput sa se rumeneasca, ungeti painea cu amestecul cu rosii si ceapa si mai lasati un timp scurt sa se "gateasca". Gata bruschetele! Nu-i asa ca sunt delicioase?

Sandvis cu salata verde

Am vorbit de ceapa verde asa ca este vremea sa discutam si despre salata verde, si ea vedeta sezonului. Sandvis-urile cu salata verde sunt ideale pentru dupa-amiezile insorite de primavara. Aveti nevoie de chifle proaspete, unt, sunca presata sau piept de pui la grill, castraveti si salata verde. Asezati-le pe toate in interiorul chiflei, adaugati sare, piper, putin ulei de masline si optional o lingurita de iaurt grecesc si sunt gata sa fie servite.

Smoothie cu spanac si banane

Daca nu ati incercat asta pana acum, trebuie neaparat sa testati! Aveti nevoie de o mana de spanac proaspat, o banana medie, coapta, putina miere si lapte vegetal. Puneti totul la blender si adaugati lapte pana obtineti consistenta preferata de cei mici: mai putin lapte pentru un smoothie gros, mai mult lapte pentru un smoothie mai lichid.

Noi suntem tare incantati de aceste retete si copiii au confirmat ca sunt delicioase. Voi ce gustari sanatoase le oferiti sezonul acesta? Pofta buna!