Deserturi sanatoase pentru pitici

Copiii iubesc dulciurile, insa nu orice desert este si sanatos. Haideti sa le oferim alternative delicioase, usor de preparat si pe care va asiguram ca le vor indragi. Nu este greu deloc! Iata cateva idei de deserturi sanatoase pentru pitici.

Bilute cu unt de arahide
Dulci si pline de energie, bilutele nu au nevoie de coacere. Hidratati cateva curmale apoi puneti-le in blender alaturi de fulgi de ovaz si unt de arahide. Mixati totul pana obtineti o pasta usor de modelat din care formati bilute. Puneti la congelator o ora si gata desertul.

Inghetata cu ananas
Fara lactate, zahar adaugat ci numai din fructe, inghetatata de ananas o sa intre cu siguranta in topul deserturilor de sezon. Aveti nevoie de 2 cani de ananas bucati, congelat, o cana de bucati de mango congelat si 2 linguri de suc de lime sau lamaie. Omogenizati cu ajutoul unui blender fructele congelate impreuna cu sucul de lamaie apoi puneti jumatate de cana de apa pana devine totul cremos. Adaugati compozitia in forme de inghetata si lasati la congelator pret de o ora, doua, pana se intareste totul si gata inghetata. Simplu, nu-i asa?

Banana cu ciocolata vegana
Suna atat de bine aceasta combinatie de arome incat credem ca parintii vor manca pe furis deliciosul desert destinat copiilor. Iata ce va trebuie: 3 banane mari, jumatate de cana de unt de arahide si o mana de fulgi de ciocolata vegana. Taiati bananele in bucati mici, de grosimea unui deget, puneti unt de arahide pe o parte si formati mici sandwichuri pe care le asezati pe hartie de copt. Topiti fulgii de ciocolata si adaugati-i apoi, ci grija, peste banane. Bagati totul la frigider si in doua ore desertul este gata pentru a fi servit.

Batoane cu migdale si miere
Ideale pentru micul dejun sau pe post de gustare de pranz, batoanele cu migdale si miere promit sa fie un real succes in categoria dulciurilor pentru pitici. Aveti nevoie de fulgi de ovaz, migdale rasnite, seminte de floarea soarelui maruntite, seminte de susan, fulgi de porumb, fructe uscate, unt de migdale sau de arahide, miere. Amestecati toate ingredientele intr-un bol, formati batoanele apoi la dimensiunile pe care le doriti si bagati-le in cuptorul incins la 180 de grade pret de 10 minute. Le scoateti, le lasati sa se raceasca dupa care le lasati la frigider 2 ore. Batoanele vor fi crocante si delicioase. 

Iaurt inghetat cu zmeura si fistic
Cum poate deveni iaurtul un desert apetisant? Nimic mai simplu. Aveti nevoie de doua borcane cu iaurt grecesc 10%, 2 linguri cu varf de miere sau sirop de artar, o lingurita extract de vanilie, 2 linguri pline de gem sau dulceata de zmeura fara zahar adaugat si o mana de fistic maruntit. Folositi o tava intinsa in care puneti hartie de copt. Amestecati iaurtul cu mierea si vanilia intr-un bol dupa care puneti compozitia in tava de copt si uniformizati. Adaugati deasupra gemul si fisticul si bagati la congelator cel putin 3 ore pana compozitia devine ferma. Taiati apoi patratele si serviti.

Voua ce va face cu ochiul din deserturile noastre?