Cele mai bune jucarii pentru a-i ajuta pe copii sa invete despre animale si plante

Cu ajutorul jucariilor potrivite, copiii pot invata despre absolut orice. Ei pot explora si descoperi lumea intr-un mod interactiv si distractiv. Ati ajuns in punctul in care vreti sa ii invatati despre plante si animale si va intrebati ce materiale sa folositi pentru a-i captiva si a le transmite informatia intr-un mod cat mai interesant? Iata cateva propuneri inspirate.

Jucariile interactive

Ele sunt instrumente ideale pentru a-i ajuta pe copii sa invete despre orice. Acestea pot fi animale de plus care emit sunete specifice sau care reproduc comportamentele animalelor reale ori clasicele carti cu sunete care imita animalele. Aceste jucarii ii incurajeaza pe copii sa interactioneze cu ele si sa fie curiosi sa descopere cat mai multe informatii despre habitatul lor, despre ce mananca sau ce caracteristici specifice au.

Puzzle-uri cu animale si plante

Prin rezolvarea puzzle-urilor, copiii invata despre structura plantelor si despre anatomia animalelor. Acest tip de jocuri ii ajuta sa isi exerseze abilitatile de rezolvare a problemelor si ii stimuleaza sa exploreze si sa descopere mai multe despre lumea din jurul lor.

Seturile de observare

Aici includem un microscop, o lupa, un binoclu sau ghiduri cu informatii utile despre speciile de plante si animale. Prin intermediul lor, copiii pot sa examineze si sa studieze in detaliu care sunt caracteristicile fiecarei specii in parte si se pot familiariza cu concepte precum ciclurile de viata.

Cartonase cu informatii

Exista pachete cu cartonase ce ii familiarizeaza pe copii cu numele exact al animalelor, femele si masculi si numele puilor de animale si pasari. Daca alegeti variante bilingve aveti avantajul de a-i invata pe cei mici denumirile si in engleza, spre exemplu. Cartonasele care au si pictograme, permit sortarea si clasificarea facila de catre copii in familii de animale si ii ajuta sa retina informatia si mai repede.

Enciclopediile ilustrate

Cartile ilustrate cu imagini realiste ale animalelor si plantelor sunt instrument valoroase pentru a-i ajuta pe copii sa exploreze mediul inconjurator. Enciclopediile contin informatii pretioase despre plante si animale iar imaginile captivante si textul accesibil stimuleaza curiozitatea celor mici si ii ajuta sa invete mult mai usor.

 

Figurine cu animale

Si nu doar ele, ci si fermele sunt materiale pretioase pentru a-i invata pe cei mici totul despre animale.

Puteti opta pentru seturi de figurine cu animale domestice sau salbatice, pasari ori de ce nu, seturi cu dinozauri . Ei sunt printre preferatii celor mici. Prin intermediul figurinelor, copiii pot explora habitatul si caracteristicile fiecarei specii.

Jocurile si jucariile sunt instrumente puternice cu ajutorul carora ii putem ajuta pe copii sa invete despre animale si plante intr-un mod captivant si interactiv. Tototdata, ii incurajeaza pe cei mici sa devina curiosi, sa isi dezvolte abilitatile cognitive si sa capete cunostinte valoroase despre mediul inconjurator. Voi cum anume i-ati invatat pe cei mici informatii de baza despre plante si animale?