Artele martiale: beneficii pentru copii

Intre gradinita, scoala, casa, teme si activitati, copiii isi petrec o buna bucata din zi stand la birou, la masuta sau pe scaun. De aceea, miscarea fizica si activitatile extracurriculare care le permit sa isi consume energia sunt extrem de importate. Artele martiale sunt o buna modalitate de a invata despre autoaparare dar totodata vin la pachet si cu multe alte beneficii. Fie ca vorbim despre karate, taekwondo, judo sau tae-bo, practicarea lor contribuie semnificativ la dezvoltarea fizica armonioasa, dezvoltarea mentala si emotionala.

Haideti sa descoperim impreuna beneficiile majore ale artelor martiale si cum ii ajuta pe copii in viata de zi cu zi.
 

Imbunatatirea concentrarii si a disciplinei

Copiii sunt nevoiti sa asculte, sa observe si sa urmeze instructiunile pentru a executa corect miscarile. Ei au tendinta ca, de cele mai multe ori, sa nu reuseasca sa stea concentrati in sarcina mai mult de cateva minute. Artele martiale sunt un bun exercitiu care le va imbunatati puterea de concentrare dar ii si va disciplina. Structura este o componenta importanta a oricarei lectii de arte martiale. Totul se bazeaza pe rutina, logica, reguli si respect.
 

Artele martiale pun bazele tehnicilor de autoaparare

Rezolvarea pasnica a conflictelor este o parte importanta in artele martiale. Cu toate acestea, exista situatii in care autoapararea este necesara. Desi, ca parinti, ne dorim intotdeauna ca micutii nostri sa nu fie pusi in astfel de situatii, trebuie sa intelegem ca tehnicile de autoaparare le pot salva viata in anumite situatii asa ca, este de dorit sa stie cum sa se apere.
 

Imbunatatirea coordonarii

Dezvoltarea abilitatilor motorii la copii este foarte importanta. In artele martiale, prin loviturile de pumn, picioare si sarituri, cei mici invata cum sa isi dezvolte corect coordonarea si tototdata ii ajuta si la imbunatatirea echiliburului desi, dupa cum bine stim, multe dintre miscarile din artele martiale contin miscari rapide de directie si viteza.
 

Lucrul in echipa

Munca in echipa este si ea parte integranta a artelor martiale. Exersarea diverselor lovituri cu piciorul sau cu pumnii se face alaturi de un coleg. Acest lucru este o buna oportunitate de a socializa cu alti copii. Este nevoie de coordonare intre cei doi pentru a duce un exercitiu pana la sfarsit.


Respectul

Studiul artelor martiale este legat strans si de conceptul de respect, pe langa disciplina si concentrare. Acestea sunt valorile de baza care sunt prezente la orice curs si inca din prima zi, copiii sunt incurajati sa respecte instructorul si pe toti oamenii din jurul lor.
 

Cresterea increderii si stimei de sine

Artele martiale au in centrul lor ideea de autoperfectionare. Spre deosebire de sporturile de echipa unde concurentii sunt in competitie cu adversarii, cand vine vorba de arte martiale, fiecare este in concurenta cu el insusi. Nu exista competitie decat cu sinele iar atunci cand rezultatele sunt cele asteptate si increderea in propriile forte creste.
 

Artele martiale imbunatatesc memoria

Practicarea acestui sport consta in memorarea miscarilor, ordinea lor, de cate ori se repeta si cat. Aceste informatii sunt cruciale si faptul ca trebuie sa le retina ajuta la imbunatatirea memoriei.

Copiii vostri practica arte martiale? V-ati documentat despre beneficiile lor? Intentionati sa ii inscrieti?