Activitati DIY cu tematica primavara care sa ii tina ocupati pe cei mici

Primavara este un anotimp minunat din foarte multe motive. Mirosul extraordinar al copacilor infloriti si soarele care incalzeste bine atmosfera si face statul afara din ce in ce mai placut, sunt doar doua dintre motivele pentru care adultii adora sa petreaca timp afara. Cei mici nu se lasa mai prejos si se declara si ei mari iubitori ai primaverii.

Una dintre cele mai bune modalitati de a-i tine ocupati si entuziasmati pe copiii este aceea de a face activitati distractive alaturi de ei, activitati care pun accentul pe creativitate, dezvoltare cognitiva si multa multa imaginatie. Pentru ca, nu-i asa? Cele mai frumoase calatorii sunt cele in lumea cu imaginatie. Asadar, haideti sa descoperim impreunca cateva modalitati simple de a-i tine distrasi si amuzati pe cei mici cateva ore bune.

Coronitele de flori

Primavara este despre flori si un mod ideal de a le sarbatori este sa faceti impreuna cu cei mici coronite cu flori. O activitate ideala pentru toate varstele si nu aveti nevoie decat de cateva materiale: flori, desigur, sarma subtire si o panglica. Rasucitit coditele florilor pe sarma si cand coroana este completa, legati o panglica la spate. Copiii vor fi tare incantati de coronitele pe care chiar ei, cu manutele lor, le-au facut.

Soare din farfurii de carton

...si nu doar soare. Puteti confectiona un intreg cer cu ajutorul farfuriilor reciclabile: nori pufosi, pasari colorate, avioane si orice altceva le mai trece micutilor prin minte. Cum faceti asta? Nimic mai simplu. Aveti nevoie de cateva farfurii din carton si carioci sau acuarele ori creioane colorate. Taiati triunghiuri din marginea farfuriei pentu a crea razele soarelui. Colorati apoi farfuria cu galben si gata soarele. Pentru nori repetati procedeul: decupati si colorati cu alb, gri, bleu. Lipiti toate elementele pe o plansa mare si ati obtinut un cer superb.

Decorarea oualor de Paste

Pentru ca primavara se asociaza inevitabil cu sarbatorile pascale, ne-am gandit ca o sesiune de decorat oua este binevenita. Exista mai multe moduri de a decora ouale, de la vopsirea lor integrala la pictarea pe bucati, important este sa ii lasati pe cei mici sa isi foloseasca imaginatia si sa decida singuri cum anume vor infrumuseta minunatele oua de Paste.

Hranitor pentru pasari

Primavara este o perioada excelenta pentru a observa pasarile alaturi de cei mici, iar realizarea unui dispozitiv in care sa le puneti mancare este o modalitate distractiva de a le atrage si de a le observa indeaproape. Aveti nevoie de cateva materiale: o cutie din carton gros, foarfece si desigur, seminte. Decupati cutia in forma unei colivii iar in partea din fata decupati o usa suficient de spatioasa. In interiorul cutiei puneti seminte. Copiii pot decora hranitorul dupa bunul plac: pot lipi pene, sclipici, paiete, mici pietre sau orice materiale au la indemana. Asteptam sa ne spuneti rezultatele. Suntem curiosi sa aflam cate pasari au fost atrase de minunata casuta.

Voi cum obinsuiti sa va petreceti primaverile? Ce activitati faceti in natura si mai ales, ce va place sa mestesugiti afara? Suntem siguri ca cei mici au deja activitati preferate specifice anotimpului.